Живейте без болка и в хармония – това е възможно!

Венета Иванова – терапевт

Контакти:

Запишете си час: 0896 84 43 00

Facebook: Кинезиология Боуен Терапия / Терапевтичен масаж

Имаме чест да ви представим терапевт от вече 30 г. – Венета Иванова, която смята за свое призвание работата с човешкото тяло и негово възстановяване. Има за своя първостепенна цел да освободи човека от болката и тялото му да достигне до баланс, за да се чувства спокойно и комфортно. Много години работи в чужбина и там изкарва различни курсове, за да придобие по-високи умения за по-добри резултати.
Установи, че освен масажите, най-успешни са два вида мануални терапии, не много познати у нас, но с много добри резултати – Боуен Терапия и Приложна Кинезиология. Те разглеждат и корегират тялото не само като структура, но и емоции и химия (всичко което приемаме). На базата на техниките на този холистичен подход корекциите са бързи и трайни.

ПРЕДЛАГА:

ПРИЛОЖНА КИНЕЗИОЛОГИЯ

Кинезиологията е наука за движението. Тя е един различен свят. Това е диалог с тялото, насочен към възстановяване на естественото движение, правилната стойка и баланса на тялото.

Извършва се ДИАГНОСТИКАТА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО на пациентите чрез МУСКУЛНИ ТЕСТОВЕ. Резултати са бързи и дълготрайни, съобразени единствено с нуждите на всеки пациент.

Чрез мускулните тестове се открива какъв е произхода на проблема и се определя каква процедура да се приложи. От гледна точка на кинезиологията, болката почти никога не се локализира в областта, където се намира проблемът. Болката е рефлекс/реакция на тялото към дисбаланс, който е далеч от мястото на болката. Кинезиологията разглежда и третира тялото като единна цялост от структура, емоции и химия. По това тя се различава от другите специализирани терапии, които се фокусират само върху една област от човешкото тяло.

Така с холистичният подход става възможно, както идентифициране на произхода на проблемите, така и:

- отключване на зоните на дискомфорт;

- изчистване на травми от миналото;

- подобряване на стойката на тялото;

- балансиране на психическото и физическото тяло.

Ето някои от проблемите и болките, които се корегират и възтановяват, чрез НЕВРО-КИНЕЗИОЛОГИЯ: Корекция на позата; Хронична мускулна болка; Лумбална болка; Цервикална болка; Болка в колене, стъпала на краката; Плантарен фасциит /шпора/ шип на петата; Хроничен тендинит; Сколиоза; Дискови хернии; Схващания на врата; Замръзнало рамо; Ишиас Безсъние; Хронична умора; Фибромиалгия; Затруднения в дишането; Спортни травми; Дисбаланс на органите; Емоционален дисбаланс; Дипресии.

Да се усещаш освободен, без болка, мотивиран и позитивен, са част от ползите на тази терапия, която е бъдещето на медицината.

БОУЕН ТЕРАПИЯ

Това е съвсем нова терапия, но все по-често призната и използвана в България с отлични резултати. Това се дължи на простотата на тази техника, която има много дълбок, бърз и траен ефект. Терапията спомага за облекчаване на болката още от първия сеанс, осигурявайки усещане за общо благополучие, обновявайки баланса на тялото и активирайки процеса на самолечение.

Какво представлява Tехниката Боуен?

Техниката Боуен се състои от много нежни, специфични, но директни манипулации на следните телесни структури:

♦ Мускули ♦ Сухожилия ♦ Фасция

♦ Лигаменти ♦ Стави ♦ Нерви

Общото при всички движения Боуен е, че винаги по някакъв начин се активира фасцията, която е от първостепенно значение за всички останали гореизброени структури.

Почти всички телесни структури са заобиколени от фасция – тънки, жилави, полупрозрачни пластове от влакнеста материя, които ограничават, разделят и позволяват свободно движение между другите структури, обградени от фасцията.

Осъществяването на прецизните движения върху мускулите, сухожилията и ставите подобряваме състоянието на органите, лимфната система и гръбначния стълб. Манипулацията чрез специфичните Боуен движения в ключови структурни точки на тялото, които мозъкът използва като ориентири, активира сетивните нерви, които изпращат информация до гръбначния мозък и след това до различните части на мозъка.

Възстновяването на тялото и корегирането на скорошни проблеми, много често разрешава по-стари проблеми. Терапията може да се прилага при бебета, бременни жени, възрастни и възрастни хора, при външни травми и в следоперативни периоди и при вече познатите проблеми като:

Напрежение и болки в областта на шията, раменете, кръста, коленете и лактите, изтръпване на ръце и пръсти; Дискови хернии; Хронично главоболие; Пробеми с кръвоносната лимфната система; Хиперактивност при децата; Стрес, депрсия и тревожност при възрастните; Поддържа качеството на живот в случаи като Артрит, Множествена склероза, Паркинсон и Фибромиалгия.

МАСАЖ

Масажът е един от най-старите и естествени методи на манипулация на човешкото тяло, който осигурява едновременно релаксация, облекчение и неговото възстановяване. За провеждане на масажа се изисква добре обучено лице, което да познава физиологичното действие на отделните похвати, правилно изпълнение и добре развит усет за състоянието на тъканите, които се обработват. Рефлекторното действие е най-важното. Чрез включването на няколко механизма масажът предизвиква:

- усилва лимфната циркулация и подобрява имунната система;

- помага за елиминирането на токсините;

- усъвършенства кръвообращението;

- усъвършенства дишането;

- намалява отоците;

- подобрява функционалната способност и възстановяването на мускулите;

- предоставя релаксиращ ефект върху нервната система и предизвиква по-спокоен сън;

- има успокояващо и обезболяващо действие;

- намалява стреса и подобрява храносмилателната система;

- подобрява хирургичното и следоперативното възстановяване.

ТЕРАПЕВТИЧНИ МАСАЖИ

Масажът има силата да освобождава напрежението, да успокоява емоциите и да лекува блокажи в тялото.

След правилна оценка на проблемите на пациента се прилагат общи масажни техники и някои специфични, за да се премахне напрежението от скованите и болезнени мускули, стави и да се възстанови естествената амплитуда на движенията на човешкото тяло.

СПЕЦИФИЧНИ ПОЛЗИ: Намалява болките в долната част на гърба, плантарните болки, болките в раменете и други болки в тялото; възстановява травми от повтарящи се натоварвания; намалява депресията и помага за насърчаване на здрав ум; възстановява енергията на тялото.

Освен масаж на цяло тяло може да изберете една от следните възможности:

- Масаж на гръб;

- Масаж на лице;

- Меден масаж;

- Масаж по меридианите;

- Кинезио масаж.